تاثیر تغذیه بر یادگیری
تغذیه یکی از عومل مهم و تاثیرگذار بر سلامت جسم و روان است. با داشتن تغذیه مناسب کارایی ذهن افزایش یافته و موجب تقویت قدرت یادگیری می شود. میزان اهمیت این موضوع در دانش آموزان بیشتر است زیرا آن ها در سن رشد بوده و تغذیه نامناسب می تواند علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی یادگیری آنها را نیز با اختلال مواجه کند. دانش آموزان باید در طول سال تغذیه مناسب داشته باشند و مطابق هرم تغذیه از گروه های اصلی مواد غذایی که شامل نان و غلات، میوه و سزیجات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ و لبنیات استفاده کنند.
این گروه شامل نان؛ غلات، برنج، ماکارونی و به طور کلی مواد دارای نشاسته است. این گروه از مواد غذایی انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرده، ایمنی بدن را افزایش داده و موجب افزایش یادگیری می شود.
این گروه شامل انواع میوه ها مانند مرکبات، انگور و سیب و همچنین سبزیجاتی مانند هویج و کاهو و کرفس است. این گروه از مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به هصم غذا نیز کمک می کنند. همچنین میوه ها ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین کرده و به سلامت بدن کمک می کند.
این گروه شامل گوشت قرمز و گوشت سفید شامل مرغ و ماهی و حبوباتی مانند نخود و لوبیا است. این مواد خوراکی پروتیئن، فسفر، آهن و بخشی از ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند.
این گروه به تامین کلسیم بدن کمک کرده و موجب استحکام استخوان ها می شوند. این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ است.
علاوه بر مواد غذایی فوق مغز ها و آجیل ها که شامل گردو، پسته، فندق و ... هستند نیز می توانند به تامین فسفر بدن کمک کرده و موجب بهبود یادگیری شوند. موضوع مهم دیگر در ارتباط با تغذیه دانش آموزان وعده های غذایی است. صبحانه را شاید بتوان مهمترین وعده غذایی دانست. از آنجایی که دانش آموزان باید در بازه زمانی صبح تا ظهر مطالب درسی را فرا گیرند، لازم است در وعده صبحانه از مواد مغذی و سرشار از کلسیم و فسفر مانند لبنیات و تخم مرغ استفاده شود.