ارز دیجیتال چیست؟

همان طور که می دانید؛ این روزها افراد بسیار زیادی هستند که به سمت و سوی خرید و فروش ارز در بازارهای جهانی به صورت الکترونیکی روی آورده اند و در این زمینه در حال سرمایه گذاری کوتاه مدت یا بلندمدت هستند. ورود به ارز دیجیتال به منزله سرمایه گذاری در زمینه بازارهای جهانی است که هر فردی در هر نقطه از این مرز و بوم می تواند وارد این حوزه شود. بیتکوین و اتریوم و... نسبت به سایر ارزهای دیگر بیشتر شهره گشته اند و حسابی بر سر زبان ها جاری و ساری شده اند. برای ورود به این بازار مجازی و بین المللی می بایست اطلاعات زیادی در دست داشت. بنابراین بهتر است به جهت کنکاش بیشتر در این زمینه توجه شما را به ادامه مطلب جلب نماییم تا بیش از پیش با این بازار آشنا گردید. 

مقدمه


بهتر است در مورد این بازار بدانید که هیچ دولت و سیاست گذاری در این پول های مجازی دخالتی نداشته و همین مسئله سبب موفقیت روزافزون ارزهای دیجیتال شده است. هر چند که ورود به این بازار ریسک های خاص خود را دارد و بایستی طبق قواعد و قوانین خاصی وارد این حوزه شد تا متضرر نگشت. ولی در صورت حرفه ای شدن در این بازار می توان دست به پول های هنگفتی زد. پول و سرمایه داد و ستد شده در این بازار مثل بازارهای تجاری نیست و بلکه در بستر اینترنت و به کمک تکنولوژی و دیجیتال انجام می شود و به صورت الکترونیکی ذخیره می شوند و می توان خیلی راحت آن را از فردی به فرد دیگر انتقال داد. مبنای معادلات با ارز دیجیتال به صورت صفر و یک می باشد. این ارزها با سایر ارزهای دیگر از جمله دلار و یورو و سایر اوراق بانکی و سکه و طلا و... کاملا متفاوت می باشند چرا که مانند این ارزها قابل لمس نبوده و جنبه فیزیکی ندارند. اما شاید این سوال پیش آید که تاریخچه  ارز دیجیتال به کی و کجا برمی گردد؟ این ارزها چگونه قابل استخراج بوده و کاربرد آن ها چیست؟ خرید و فروش آن ها به چه نحوی صورت می گیرد و یا نقاط قوت و ضعف ورود به این بازار جهانی را ندانید. به همین جهت در ادامه به ارائه تمامی این نکات پرداخته می شود. پس با ما همراه باشید. 

=

تاریخچه ارز دیجیتال


وقتی تاریخ را ورق می زنیم و به گذشته برمی گردیم؛ می بینیم که تاریخچه ارز دیجیتال به سال 2008 باز می گردد که تاکنون بیش از یک دهه از آن می گذرد. در زمان عرضه رسمی بیتکوین به عنوان اولین ارز دیجیتال استقبال خاصی به آن نشان داده نشد. پول الکترونیک یا دیجیتالی به نام بیتکوین اولین بار در مقاله ساتوشی ناکاموتو به دنیا معرفی شد که به نوبه خود انقلاب عظیمی را به وجود آورد و به یکباره تیتر اول تمامی رسانه های دنیا شد. با این توضیح که در ابتدا استقبال زیادی به این ارزها نشد. با این حال کم کم بیتکوین و به طور کلی ارزهای دیجیتال یکی پس از دیگری همگام و همسو با پیشرفت های تکنولوژی گام در مرحله جدیدی گذاشتند و شیفتگان به علم فناوری را خیلی زود به خود وابسته کردند تا اینکه در سال 2013ارز دیجیتال یک حرکت صعودی بسیار قدرتمندی از خود به جای گذاشت تا جمع بسیاری از افراد را در اقصاء نقاط دنیا به سمت و سوی خود معطوف دارد. در همان حوالی بود که قیمت بیتکوین در یکی از بزرگترین صرافی های آن دوره به هزار دلار رسید تا شور و شعف عجیبی در میان مردم و رسانه ها برای خرید بیتکوین و ورود به بازار ارز دیجیتال به وجود آورد. اگر تنها به قیمت همین یک دهه پیش ارز دیجیتال با قیمت امروزه آن توجه کنیم؛ متوجه عمق مسئله خواهیم شد. 


ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟


اما حالا که با ارز دیجیتال آشنایی صورت گرفته است و گذری به دل تاریخ زده ایم تا با تاریخچه رمز ارزها و رشد و پیشرفت روزافزون آن آشنا گردیم؛ حتما این سوال پیش می آید که امروزه ارز دیجیتال چگونه کار می کند و چگونه می توان از این طریق دست به سرمایه گذاری زد؟ برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید. ارز دیجیتال در جهت امنیت بیشتر و حذف واسطه ها و ناشناس بودن و نیز غیرمتمرکز بودن آن ها طراحی شده و امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. این ارزها همان طور که می دانید؛ در بستر اینترنت قابل معامله هستند و از فناوری غیرمتمرکز در آن ها استفاده می شود. به طور کلی بازار جهانی این امکان را به کاربران خود می دهد تا بدون نیاز به هیچ گونه نهادی از جمله بانک ها و سازمان های واسطه ای مختلف بتوانند پول خود را ذخیره نموده و پرداخت امنی پیش رو داشته باشند. بنابراین برای استفاده از این ارزها نیاز به ثبت نام و استفاده از نهادهای مختلف نیست؛ بلکه آن ها را روی پایگاه داده های توزیع شده ای به نام بلاک چین مورد استفاده قرار می دهند. نحوه کار با این ارزها به منظور تراکنش های خود بدین ترتیب است که آن ها از مدل ها و الگوهای مختلفی در این زمینه استفاده می کنند. به عنوان مثال: ارز بیتکوین از مدل اثبات کار استفاده می کند که استخراج کنندگان یا ماینرها می بایست تراکنش ها را تایید کنند. به طور کلی بیشتر ارزها به جزء توکن ها توسط فرآیند استخراج یا ماین ها تولید می گردند.

 

انواع ارز دیجیتال


به جزء بیتکوین ها، می توان ارزها را به دو گروه عمده آلت کوین ها و توکن ها دسته بندی نمود. حال به توضیح انواع ارز دیجیتال پرداخته می شود:
1-    آلت کوین ها کوین ها 
آلت کوین یا به طور کلی همان کوین ها دارای بلاک چین مخصوص به خود می باشند. بخشی از همین آلت کوین ها از همان کدهای اولیه بیتکوین ساخته و طراحی شده اند. آلت کوین ها با توجه به اصلاحات جزئی در سایر متغیرها از جمله سکه ها و الگوریتم های استخراج و... از بیتکوین پدید آمده اند. اتریوم، ریپل و ویوز از جمله کوین هایی به شمار می آیند که شبکه خود را بدون استفاده از کدهای بیتکوین ساخته اند و کاربرد آن ها بیشتر از پول دیجیتال می باشد. 
2-    توکن ها
نوع دوم رمز ارزها را توکن ها به خود اختصاص داده اند که توسط یک پلتفرم مثل: اتریوم یا ویوز و ایاس ساخته و طراحی شده اند. البته این دسته از ارزها، بلاک چین جداگانه ای ندارند و از همان بلاک چین اصلی به جهت انجام تراکنش های خود مدد می گیرند. توکن ها نیز کاربرد و کارایی های مخصوص به خود را دارند و نمی توان آن ها را محدود به ارز دیجیتال کرد. چرا که خود آن ها به دو دسته توکن های اوراق بهادار و توکن های کاربردی قابل تقسیم هستند. 
 

استخراج ارز دیجیتال


شاید تاکنون اصطلاح استخراجارز دیجیتال را شنیده باشید و در صورت مبتدی بودن فورا ذهن شما به استخراج طلا و سکه از معادن مختلف رجوع کرده باشد که انسان ها از دیرباز رو به این امور می آورند. اما استخراجارز دیجیتال یا ماینینگ کردن چیزی فراتر از این حرف هاست. به این صورت که این استخراج به فرآیند تایید تراکنش ها در شبکه می گویند که با تولید یک سکه جدید همراه می باشد. بنابراین قید دیجیتال بودن این ارزها سبب شده است تا برای استخراج این ارزها دیگر نیاز به تیشه و ابزارآلات دستی برای کندن سخت های سخت در معادن نباشیم؛ بلکه برای این مهم تنها با صرف وجود اینترنت و چند حرکت ساده رو به استخراج آوریم. شاید در ابتدا استخراجارز دیجیتال و مفهوم آن در نگاه اول پیچیده و گمراه کننده به نظر آید. چر که به این صورت نیست که شما شخصا ارزها را پیدا کنید؛ بلکه شما در طی فرآیند استخراج به تامین امنیت شبکه بلاک چین کمک کرده اید. کلیه تراکنش هایی که در این بازار صورت می گیرد؛ بدون نیاز به هیچ واسطه ای انجام می شود. این وظیفه بر عهده ماینرها یا استخراج کنندگان می باشد. کار کردن با این ارزها منوط به استخراج این گونه از ارزها می باشد. شبکه ای که مبتنی بر استخراج است را در اصطلاح اثبات کار می گویند که بیتکوین بر همین پایه و اساس می باشد. به طور کلی در نظر داشته باشید که استخراج رمز ارزها منوط به حل کردن معادلات بسیار پیچیده ریاضی است که اجرای این فرآیند تنها توسط سخت افزارهای پیشرفته صورت می گیرد. بنابراین استخراج کنندگان کامپیوتر ها و دستگاه های محاسباتی را در اختیار شبکه می گذارند تا این فرآیند را به درستی صورت بخشند.
کاربرد های ارز دیجیتال
کاربردهای ارز دیجیتال بسیار زیاد و متنوع هستند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
1-    خرید ارز در بستر اینترنت به جهت تسهیل در پرداخت های اینترنتی 
2-    معامله ارزها در سطح بین المللی در اقصاء نقاط دنیا
3-     انجام معاملات با ارزش و حجم بسیار بالا و سنگین پول و تسهیل در جا به جایی و مبادله ارزها
4-    ایجاد یک سرمایه گذاری خوب و مطمئن 
5-    دور زدن تحریم ها 
6-    و...

استخراج ارز دیجیتال
 

خرید و فروش ارز دیجیتال


حال که با رمز ارزها آشنا شده اید؛ ممکن است این سوال در ذهن شما خطور کند که خرید و فروش ارزهای دیجیتال به چه نحوی است؟ آنچه بر همگان واضح  و مبرهن است؛ ذکر این مسئله است که خرید و فروش این گونه از ارزها جنبه فیزیکی نداشته و وجود خارجی ندارد؛ بلکه خرید و فروشارز دیجیتال در بستر اینترنت و به صورت آنلاین صورت می پذیرد. بنابراین شما می توانید با ورود به وب سایت های صرافیارز دیجیتال نسبت به خریدارز دیجیتال خود اقدامات لازم را صورت بخشید برای این منظور شما می توانید یک کیف پول آنلاین را تهیه کرده و آن را به صورت رایگان در کامپیوتر یا گوشی خود نصب کنید و به همین سادگی در هر نقطه از این مرز و بوم اقدام به خرید و فروش ارز کنید. 


نقاط ضعف و قوت  ارز دیجیتال


در پایان جای دارد که به نقاط ضعف و قوت ارز دیجیتال اشاره شود تا بدین ترتیب شما پیش از ورود به این بازار بتوانید با در نظر گرفتن هر یک از این نقاط تصمیم بهتری بگیرید. بنابراین توجه شما را به این نقاط جلب می کنیم:
1: نقاط قوت
•    توسعه ای بسیار قوی و پیشرفته 
•    حریم خصوصی و امنیت بالای آن ها به روش رمزنگاری 
•    ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بوده و از دخالت سیاست ها و سازمان های مختلف به دور می باشند.
•    آینده نگر بوده و یک بستر مناسب برای سرمایه گذاری هستند. 
•    تسهیل در روند خرید و فروش 
•    انجام معاملات بدون محدودیت 
•    و...
2: نقاط ضعف
•    نقدینگی بالا 
•    پیچیدگی زیاد 
•    ریسک پذیری 
•    امکان کلاهبرداری علی رغم برقراری امنیت 
•    اندازه بزرگ داده های بلاک چین که نشان دادن موجودی کاربران و تراکش آن ها را با کیف پول مشکل کرده است. 
•    اندازه بزرگ تراکنش ها 
•    و...

برای مشاهده مقالات بیشتر به سایت اموزش سرمایه گذاری مراجعه کنید